Hoera! De geboorte van 'Puur Content'

06-07-2017

Elke droom begint met een dromer. Mijn droom om zelfstandig te worden was er al lang. Eigenlijk begon die als kind. Toen ik net kon schrijven, schreef ik mijn eerste ‘boek’. Ik was misschien acht jaar. En ik schreef met van die grote hanenpoten in een schriftje een boek. Uiteraard over paarden. Maar bij hoofdstuk twee haakte ik af… Waarschijnlijk was ik ook toen al vrij doelgericht. Wetend dat dit mijn schrijfsels niet de kans maakte om uitgegeven te worden, besloot de meisjes-Lieneke dat ik mijn tijd liever buiten spelend doorbracht.

Het schriftje heb ik nog altijd. Bewaard in een doos op zolder. Het is voor mij een symbool dat ik 'ooit' een boek zal uitgeven. Het is nog wachten op de juiste timing. Maar ik ben er wel van overtuigd dat dit er zal komen. Een andere droom werd later geboren, dat ik ‘ooit’ zelfstandig zou worden als communicatieadviseur en tekstschrijver. Als er ‘ooit’ kinderen zouden zijn en als zij naar school zouden gaan, dan leek me dat een goed moment. Ook die droom had ik eigenlijk alweer begraven. Soms loopt het leven anders dan je denkt. Toch bleef het altijd in mijn achterhoofd zitten.

 

Zou ik ooit die stap durven wagen? Die vraag kwam regelmatig terug. We kochten bijvoorbeeld ons huis in Axel met het idee: als ik ‘ooit’ zelfstandig wil worden, dán is hier ruimte genoeg voor een kantoor aan huis. En dan opeens, als het allemaal begint ‘te borrelen’… Dan weet je, de timing is daar. Ongeveer een driekwart jaar geleden. Langzaam groeiden ideeën en enthousiasme. En alles kwam in een stroomversnelling.

In gesprek met de Westerscheldetunnel om in goed overleg en op een goed moment voor de afdeling het contract te beëindigen. Precies een maand geleden, op 6 juni 2017 is Puur Content ‘geboren’ bij de Kamer van Koophandel. En als collega’s toen de vraag stelden: heb je al opdrachten? Dan moest ik ontkennend antwoorden. Wel was ik vol overtuiging dat die zouden komen.

En inderdaad: ik nam op maandag afscheid van mijn collega’s met taart en positieve woorden. En de dinsdag erna zat ik bij Cows & Stars aan tafel voor een prachtige opdracht ter ondersteuning van de communicatie bij Stichting Hulst voor Elkaar. Een opdracht waar ik de komende maanden mee kan vullen. Zo mooi had ik het zelf niet gepland! Er is momenteel nog geen visitekaartje en zeker geen tijd voor een eigen website te schrijven. Maar dat geeft niet. ‘Ooit’ komt er een website om ook deze blog op te publiceren. Dat weet ik zeker. Als de juiste timing daar is…