20 jaar en 420 pk

De Ondernemer, 16 maart 2018

Tekst: Lieneke de Caluwé - Puur Content

Fotografie: Rachel van Westen

Linda Ewijk (20) is sinds enkele maanden de trotse bezitter van een eigen vrachtwagen. En niet de minste: een Mercedes-Benz Actros, met 420 PK onder de motorkap. Om met mobiliteitsgroep automotions in zee te gaan was voor haar een hele logische keuze.

 

“Voor ons was het vanzelfsprekend om naar automotions te gaan. Mijn vader heeft een eigen transportbedrijf: Ewijk Transport. Hij is al ruim dertien jaar klant. Hij is heel tevreden over de service. Bovendien is het wederzijdse respect en vertrouwen groot.”

 

Voorliefde voor Mercedes

Sinds haar achttiende heeft Linda haar vrachtwagenrijbewijs. En vader Gerben leek het verstandig dat ze eerst ervaring op zou doen bij andere transportbedrijven voordat ze in de zaak kwam werken. “Ik heb toen ook op andere merken gereden dan Mercedes-Benz. Maar ik blijf Mercedes het meest prettige vinden om te rijden”, vertelt Linda. “Waarom? In deze cabines vind ik het makkelijkst mijn ‘draai’. Het dashboard is prettig ingericht, de knopjes zitten logisch, de spiegels zijn het best af te stellen in vergelijking met andere merken. Alles in de cabine is lekker dichtbij… met mijn lengte van 1.62 m is dat een mooie bijkomstigheid!”

 

'De oplevering hebben
we met gebak gevierd!'

Goed advies

“Het aanschaffen van een vrachtauto is echt iets anders dan het kopen van een personenauto”, vervolgt Linda haar verhaal. “Sowieso moest er eerst flink gespaard worden. Ik ben dan ook blij dat ze mij een goede jong gebruikte vrachtauto van drie jaar konden aanbieden. Dat scheelt in aanschafkosten. Daarnaast moet de vrachtwagen passen bij het type transport. Ik vervoer fruit en groente in gekoelde reefer-containers. Het is belangrijk dat de auto voldoende vermogen heeft. Tijdens het adviesgesprek zijn we heel goed geholpen door Marleen Konijnendijk van Automotions. Ik ben blij met haar deskundige advies. Wat ik ook leuk vond, is dat zij aanvoelde wat een grote stap dit voor mij is. De oplevering hebben we met gebak gevierd. Erg leuk!”


Snelle onderhoudsservice

Tot slot is Linda heel tevreden over de pech- en onderhoudsservice. “Ik heb één keer gehad dat ik een lekkage had in de luchtslangen. Ik kon meteen terecht in de werkplaats en een half uurtje later was alles keurig gerepareerd. Echt superservice! Dat past ook bij de transportbranche: want tijdverlies kost geld. Automotions heeft ook pech onderweg service in de regio. En via Mercedes is er een pechservice voor heel Europa. Het is een prettig idee dat je altijd en overal weer op weg geholpen wordt.”

Automotions is een mobiliteitsgroep met ruim 20 vestigingen in Zuidwest Nederland en meer dan 500 medewerkers in dienst. Mercedes-Benz Trucks worden verkocht in Goes, Roosendaal en Sas van Gent. Naast verkoop van nieuwe en gebruikte wagens, biedt het bedrijf een compleet pakket aan diensten, zoals onderhoudsservice, verzekeringen en mogelijkheden tot leasecontracten.

Meer informatie via www.automotions.nl/zakelijk