voetbalmama. Help? 

23-06-2018

Wat heerlijk als je vroeg wakker bent en je weet: vandaag kan ik helemaal zelf invullen. Daar word ik zo blij van! Lekker in de tuin werken vandaag. De lucht is stralend blauw: ik heb er zin in! Vandaag is de eerste dag van de zomerstop van de voetbal. Geen voetbal vandaag! High-five!!! De zomerstop betekent dus ook dat mijn eerste seizoen als voetbalmoeder erop zit. Dat was best wennen…

 

Eerlijk is eerlijk… voor iemand met chronisch tijdgebrek is voetbalmama worden niet niks. Om 18:15 uur trainen…? (wanneer eten we dan?) Op onze vrije zaterdagmorgen om 7:45 uur ’s bij het voetbalveld staan? (wanneer slapen we  nog eens uit?) Gelukkig maakt de gezelligheid langs de lijn veel goed. En manlief blijkt een trouwere supporter dan ik, dus ik kan er wel eens onderuit. Maar met twee boys in verschillende teams, ben ik toch ook vaak van de partij. Natuurlijk, het heeft ook voordelen. Langs de lijn in Breskens, Terneuzen of Biervliet spreek je weer oude bekenden. Bovendien blijkt FC Axel ook ideaal voor integratie in onze nieuwe woonplaats.

 

Als we tijdens de laatste training met de papa’s en mama’s tegen de jongens spelen, (en hen niet laten winnen…) moet ik toegeven: voetbal is zo gek nog niet. Maar het heeft neveneffecten. Waar meestal de voetbalkoorts overgaat van vader op zoon, gaat het bij ons andersom. Het virus gaat van zoon op vader. Voorheen als het Nederlands Elftal wel meespeelde met een EK of WK, dan keken wij de eerste wedstijd als Oranje in de kwartfinale stond. Voetbalgekte was ons vreemd.

 

Toen we deze week met het bord op schoot juichten voor een doelpunt van Dries Mertens van de Rode Duivels dacht ik wel... “what happened…”?? En op zich: juichen voor de zuiderburen… het kan nog wel als je op vijf minuten van de Belgische grens woont. Maar dat er ineens ook fanatiek gesupporterd word voor Peru, Portugal en Servië, dáár moet ik nog wel aan wennen.

 

En het gaat nog verder. Gisteren bijvoorbeeld… er staat een Delta-verkoper aan de deur met een aanbieding voor een totaalpakket voor telefonie, tv en internet. “Regel jij dat even schat? Ik heb nog een deadline te halen.” Zo’n beslissing is normaliter bij hem in goede handen. Hij is vaak aan het vergelijken waar je het voordeligst uit bent. De beslissing om over te stappen is deze keer wat minder financieel onderbouwd: “Foxsport zit ook in het pakket. Dat zullen de jongens leuk vinden, kunnen we ook de ere-divisiewedstrijden kijken.” Serious…??  “Oh ja… en het internet voor Puur Content is ook veel sneller…” Tsja… Het blijft nog steeds een beetje wennen...

 

Zeg ik eerst gedag tegen mijn vrijheid op zaterdag, daar gaat nu ook mijn zapvrijheid. Maar om met een Cruijffiaanse wijsheid te eindigen: “elk nadeel heb zijn voordeel”… Het biedt voor mij meer vrije tijd om zelf in te vullen. Als vanmiddag de Rode Duivels weer spelen, dan is het lekker rustig in mijn tuintje.