Positief met Pippi

08-03-2018

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.” Deze uitspraak van Pippi, kwam de afgelopen weken regelmatig voorbij. Tijdens overleggen en ín mijn hoofd. Het zorgde voor een omslag in mijn denken. Pippi, met haar grappige rode vlechtjes, en vrolijke gezicht vol sproetjes. Ja, spring-in-het-veld uit de gelijknamige kinderfilm… Zij zorgde er eigenlijk voor dat ik vrij relaxed aan iets totaal nieuws begon.

Als iets écht nieuw is, dan kan ik dat wel spannend vinden. Maar vanuit de gedachte: ‘ik denk dat ik het wel kan’, vielen die bergen reuze mee. Ik kon zelfs echt bergen verzetten. De lijfspreuk van Pippi is ook de lijfspreuk van één van de dames van de organisatie van DIY Creativity. En dat inspireerde me. Tijdens deze verwendag op 3 maart 2018, kwamen zo’n zeventig vrouwen om geïnspireerd te worden met leuke creatieve workshops. Zo gaf ik een workshop ‘Love to write’. Iets wat ik nog nooit had gedaan en tijdens het avondprogramma mocht ik als spreker aan de slag. Ook iets waar ik nog niet veel ervaring mee heb. Maar het was ontzettend leuk om te doen.

Naast toffe workshops als handlettering, schilderen, cupcakes maken, creatief met groen of creatief met tafelzeil stond daar mijn workshop op het inschrijfbord. ‘Love to write’. Ik moest het toch wat hipper laten klinken, dan ‘schrijven en dichten’. Zouden er überhaupt wel dames zijn die daar zin in hadden? Maar dat bleek achteraf wat negatief gedacht…. Na afloop waren de deelnemers super enthousiast. Enkelen zijn er thuis verder mee aan de slag gegaan. Ontzettend leuk! Dat lag ver boven mijn verwachtingen. Wat zou Pippi daarover te zeggen hebben? #positiefdenkenmetpippi