nostalgische herinneringen

08-01-2017

De keuzes die we vandaag maken, bepalen onze toekomst en onze glimlach over twintig jaar. Als je terugkijkt op jouw jeugd, wat brengt dan die glimlach op jouw gezicht? Ik heb voor het eerst oliebollen gebakken op oudjaarsdag. Ik denk dat dit wel eens een familietraditie kan gaan worden. Daarbij ook denkend aan mijn moeder die iedere jaar vrijgevig emmers vol bakte. Niet alleen voor ons gezin, maar voor familie, kennissen en natuurlijk voor onze oudere buurvrouw, die deel uitmaakte van ons gezin als ‘bonus-oma’. Ik ben nog steeds trots op haar, als ik daaraan denk!

En nu ik, begin januari de kerstspullen weer netjes inpak voor volgend jaar, realiseer ik mij dat ‘mijn verhaal’ weer verdergaat. Ik heb samen met onze jongste zoon een kersthuisje gekocht. Zo eentje waarbij de waxinelichtjes de kleine raampjes flakkerend verlichten als het donker wordt. “Zo eentje had jij vroeger ook, hè mama?”. Dat klopt. Dat is precies de reden waarom ik dat schattige huisje niet kon laten staan, evenals een glazen sneeuwbol. Als je schudt, staan de hertjes in de glitterende, flonkerende sneeuwvlokjes. Ik kon daar als kind zó enorm van genieten. En datzelfde zie ik nu gereflecteerd op zijn stralende gezichtje.

En terwijl ik de sneeuwbol voor de laatste keer schudt, voordat ik hem stevig in papier wikkel, kijk ik in ‘de glazen bol’. Wat zal 2017 ons brengen? Ik zie niets in die bol, maar hoop op veel mooie herinneringen. Zulke herinneringen die mij, ‘later als ik groot ben’ een glimlach op mijn gezicht brengen. Ik zal het weten als ik de sneeuwbol volgend jaar in december mag weer schudden.

---

In juni 2017 startte ik met Puur Content, dat is alvast een herinnering die blijft.