over bruidsjurken en bietenrooiers

06-10-2018

blog bruidsjurken en bietenrooiers.jpg

fotografie: Maartje

Met een grote glimlach denk ik terug aan afgelopen weekend. Afgelopen zaterdag hadden we één van de beste bruiloften ever. En, wij waren ceremoniemeesters. Dit lag echter niet alleen aan onze inspanningen, maar vooral aan die van het bruidspaar. Aan elk detail was gedacht en dat was ontzettend gaaf.

Van de supergrote witte limo, het indrukwekkende Belfort, waarin steeds een klein meisje in een wit jurkje door de zaal aan het dansen was van blijdschap dat haar papa en mama trouwde… een topfeestlocatie - In den Wijngaard, echt een aanrader - tot een goed avondprogramma met een hele goede dj… werkelijk ALLES klopte. Voor ons wel een hele klus, want hoewel dit niet onze eerste keer als ceremoniemeester was, hadden we niet eerder zo’n strakke dagplanning als nu. Maar wat is het gaaf als je die dag in goede banen mag leiden. Ik hou er gewoon van als alles klopt en perfect gaat.

Die kleine details. Je staat er vaak niet bij stil, maar dat is de kracht van een geslaagd evenement. En misschien zelfs de kracht van ondernemerschap? Daar kom ik telkens weer achter als ik met ondernemers spreek die dat in de vingers hebben. In de voorbereiding naar deze bruiloft met zoveel kleine details, moest ik eraan denken hoe belangrijk details eigenlijk zijn. Ik zag namelijk een grote rode bietenrooier in het land rijden om de oogst binnen te halen. Een klein detail als een fout gesoldeerd kabeltje kan zo’n reus volledig stilleggen.

Hoe ik dat weet? Dit voorjaar mocht ik de website van Elektro Impuls voorzien van nieuwe teksten. Het bedrijf is expert in de assemblage van elektronische apparatuur. Neem bijvoorbeeld die bietenrooier die ik zag, dat kan alleen dankzij het detaillistische werk van Elektro Impuls. De volledige aansturing van die grote, glimmende reus in het groene veld, wordt volledig aangestuurd door elektronica. Het dashboard: van knipperlicht tot bediening: alles wordt elektronisch aangestuurd. De schematische tekeningen voor de bekabeling van deze machines zijn meters lang. De juiste kabelkleur, aansluiting, nummering en labeling, staan hierop vermeld en alles wordt zeer secuur uitgevoerd en waar nodig voorzien van beschermend materiaal. Oog voor detail.

Die aandacht voor de kleine details en het perfect willen uitvoeren van een opdracht, dat maakt Elektro Impuls in mijn ogen tot een succesvolle startende ondernemer. Niet alleen bij het maken van ingewikkelde kabelbomen en elektronische assemblage is eigenaar Daniël Zubala perfectionistisch. Je merkt in alles dat hij niet gaat voor het halve werk. In de samenwerking rondom de website heb ik dit regelmatig teruggezien. Maar zeker ook in zijn opdrachten voor Vervaet in Biervliet. Deze producent van landbouwmachines, (Hydro Trikes en bietenrooiers) exporteert zijn machines over de hele wereld, tot in Amerika. Toen ik daar een interview deed, lopend door de loods langs de machines in productie, voelde ik me serieus klein. Wat een machtige machines!
 

Vervaet staat gekend om zijn topkwaliteit. Ze vragen dus ook topkwaliteit van hun leveranciers, zoals  Elektro Impuls. Ontzettend belangrijk. Want stel je voor dat een kabelboom niet goed is geproduceerd? Eén klein foutje in de elektronica kan die grote reus volledig stil leggen. En wat zijn dan de kosten als een monteur naar Amerika moet voor een reparatie? Uit het interview met directeur Edwin Vervaet*, weet ik dat ze heel veel tijd en uren hebben gestopt in het steeds verder perfectioneren van de machines. Een kleine verbetering zoals coaten van een kabel kan zoveel betekenen voor onderhoud en levensduur. En dus ook voor deze Zeeuws-Vlaamse ondernemers-successtory. Zo zie je maar weer: details zijn ontzettend belangrijk. Eigenlijk wel voor iedere ondernemer. 

*Interessant? Lees het volledige interview met directeur Edwin Vervaet op www.elektro-impuls.nl.