Zeeuwse nuchterheid

25-05-2018

In de PZC stond onlangs een artikel met vijf tips over zakendoen met Zeeuwen. Milos Labovic, was 8,5 jaar lobbyist voor Zeeland in Brussel. Als afscheidsartikel gaf hij als Utrechter zijn beste tips om met Zeeuwen zaken te doen.

Tip 1: Berg de roeptoeter op. “Want in Zeeland houden ze simpelweg niet van blaaskaken en iedereen die op hoge poten aan komt stormen. Dus: stel je bescheiden op vanaf het eerste moment en heb een luisterend oor.” Dat herken ik wel aan de Zeeuwse ondernemers die ik ontmoet. Een mooi voorbeeld daarvan is Garage Vervaet voor wie ik de teksten mocht schrijven voor de gloednieuwe website.

Eigenaar Thomas Vervaet heeft sinds begin dit jaar de zaak van zijn vader Jurgen overgenomen. Hij is de derde generatie in deze branche en dat merk je. Auto’s verkopen, dat zit hem simpelweg in de genen. Maar het mooie is: hij is heel gewoon, een verkoper zonder pak, maar met verstand van auto’s en een persoonlijke benadering.

Wij hebben dat begin dit jaar zelf mogen ervaren. Hoewel ik mijzelf daar eigenlijk niet mee bemoei, merkte ik thuis hoe relaxed mijn man was bij dit aankooptraject. Geen opdringerige verkoopgesprekken of gepush en… heel opvallend dit keer: géén overhaaste besluiten. Maar op ontspannen wijze de juiste keuze maken. Er werd tijd voor genomen. Thomas ging op basis van onze wensen op zoek naar een auto die bij ons past. “Ik heb nog nooit zo op het gemak een auto gekocht en dat zonder een proefrit te maken”, zei mijn echtgenoot een tikje verbaasd over zichzelf. Dat spreekt in ieder geval van vertrouwen.
 

De persoonlijke manier waarop Vervaet auto’s verkoopt dat is een echt en oprecht verhaal. Het is mooi om die bedrijfsvisie te vertalen naar de teksten op de website. Niet opgesmukt. Maar een eerlijk, no-nonsense verhaal dat klopt. Daar houd ik van. Lees het zelf op de nieuwe website: www.garagevervaet.nl